Jak na věc


žitný chleba z domácí pekárny

Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Delam stejny pravielne. Je pravda, ze neni tak nadychany, jako kdyby se pouzila cast hladke psenicne mouky, je spis podobny chlebu moskva. Ale mne tento typ peciba chutna.
    Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí. Ingredience v rozích zahrneme moukou (aby se sůl nesmíchala ihned s droždím).  
     Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny Mouka špaldová celozrnná, Mouka žitná celozrnná, Sušený žitný kvásek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky, kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr. Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Zvolíme...


5 důvodů, proč zařadit Toustís do moderního jídelníčku + neodolatelné...

    Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme polovinu nastrouhané mrkve, společně asi 2 minuty orestujeme a necháme vychladnout. Smícháme mleté...
    S uzrálým kváskem můžeme začít se samotnou přípravou těsta a pečením chleba. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní 120 ml vlažné vody a přidáme kvásek. Přisypeme celozrnnou špaldovou mouku s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
     S uzrálým kváskem můžeme začít se samotnou přípravou těsta a pečením chleba. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní 120 ml vlažné vody a přidáme kvásek. Přisypeme celozrnnou špaldovou mouku s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy dáme sůl.


Dortová podložka průměr 28cm zlatá -

    Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy...
    Pečení v troubě: Po vykynutí vyklopíme těsto na pomoučený vál, několikrát přehneme těsto jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout na teplém místě. Troubu i s pekáčem rozehřejeme na 200 °C, na dno trouby dáme kastrolek s vodou. Žitný chléb potřeme vodou a pečeme asi 45 minut dozlatova. Necháme vychladnout na mřížce.
    Kvasový špaldovo-žitný chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
    Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku....
    Pokud chceme pouze těsto na žitný chléb, který budeme péct v troubě, zapneme program "Těsto". Checeme-li žitný chléb připravovat v pekárně, zapneme program "Základní" nebo "Basic". Po vykynutí můžeme do těsta přidat další ingredience (semínka, koření, bylinky atd.).


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Pro upečení tohoto chleba musíme mít kvas, který se připravuje 12 hodin předem. V míse smícháme 150 g celozrnné žitné mouky a 1 lžíci sušeného žitného kvásku, přilijeme 2,5 dl vlažné vody a vše velmi dobře promícháme. Misku pak zabalíme do čisté utěrky, vložíme do mikroténového sáčku a kvas necháme 12 hodin zrát.
    Chutný, výživný klasický chléb pro každodenní spotřebu. Místo špaldové celozrnné mouky můžeme použít mouku pšeničnou bílou, případně směs obou. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a...
    Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidáme malé množství mouky. Z těsta vytvarujeme 2 - 4 kuličky podle toho, jak chceme mít...


Kvasový špaldovo-žitný chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

     Pro upečení tohoto chleba musíme mít kvas, který se připravuje 12 hodin předem. V míse smícháme 150 g celozrnné žitné mouky a 1 lžíci sušeného žitného kvásku, přilijeme 2,5 dl vlažné vody a vše velmi dobře promícháme. Misku pak zabalíme do čisté utěrky, vložíme do mikroténového sáčku a kvas necháme 12 hodin zrát.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00