Jak na věc


aspikové misky se šunkou

Sýrové závitky v asp. 2ks / 220g

    Podle návodu připravte aspik a místo vody použijte kuřecí vývar. Nalijte želatinu do naplněných formiček a ozdobte připravenou zeleninou. Nakonec nechte v chladu zatuhnout.
    Kuřecí maso ochuťte solí, pepřem a provensálským kořením. Položte do pekáčku vytřeného olivovým olejem, poklaďte kousky másla a dejte na 45 minut péct do trouby při teplotě 180 oC. Po upečení zakryjte pekáč alobalem a nechte ještě 15 minut dojít v teplé troubě. Upečené maso nechte úplně vychladnout.
    Připravte si misky nebo formy, ve kterých budete připravovat aspik. Na dno rozdělte upečené kuřecí maso a nakládanou zeleninu Moravanka. Připravte si také zeleninu na ozdobení – škrabkou na brambory seřízněte široký plát ze silnější mrkve a stočte ho do tvaru růžičky. Citrón nakrájejte na plátky, olivy přepulte nebo nechte vcelku.
    I když to řada lidí nepřizná, dají si aspik s velkou chutí. Připravit si ho doma je jednodušší, než byste si mysleli. Jeho velkou výhodou je, že si do něj dáte právě to, co máte rádi.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00