Jak na věc


celozrnný chléb v domácí pekárně

Silikonová forma na pečení KRASLICE - BANQUET

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
    Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka žitná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
     Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na drátěné podložce, případně položený na vařečku, přikrytý utěrkou vychladnout.
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy smíchané mouky s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
    Celozrnný pšenično-žitný chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Do hnětací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 708 ml vlažné vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 375 g hladké špaldové mouky, 324 - 389 g celozrnné pšeničné mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžíci krupicového cukru a 1 lžíci sušeného droždí, do druhého kouta nádoby dáme 1 až 1,5 lžíce soli, doprostřed nádoby dáme vždy po 1 lžíci sezamového semínka, lněného semínka, slunečnicového semínka, dýňového semínka. Nádobu vrátíme do pekárny a zapneme na program CELOZRNNÝ.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Chléb z těsta s žitnou moukou je nižší a méně "nadýchaný". Je ale vláčnější a má delší trvanlivost. V tomto receptu je možné žitnou mouku celozrnnou nahradit i žitnou moukou chlebovou. Místo sušeného droždí je možné použít 20g droždí čerstvého. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.
     Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy smíchané mouky s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
     Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.


Pečící forma houslový klíč - Stadter

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na drátěné podložce, případně položený na vařečku, přikrytý utěrkou vychladnout.
     Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.
    Velmi chutný a výživově hodnotný chléb, vynikající pro přípravu topinek a plněných toustů. V průběhu míchání lze do těsta přidat opražená slunečnicová semena. Sušené droždí je možné nahradit 20 g droždí čerstvého. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00