Jak na věc


chlupatý knedlíky recept

Smaltovaný hrnek 400ml KRAVIČKA - Orion

    Očištěné, oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme 15 minut stát. Vodu slijeme, přidáme rozšlehané vejce, ochutíme soli, vsypeme hrubou mouku. Vše promícháme, vypracujeme hladké těsto. Lžící vykrajujeme noky, které zaváříme do vařící osolené vody. Noky vařečkou opatrně promícháme a za občasného míchání vaříme 10 minut. Uvařené noky vyjmeme, omastíme rozehřátým sádlem.
    Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut.
    Postupně po trochách přisypáváme prosátou mouku a mícháme, až vznikne husté těsto. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z bramborové hmoty noky, které zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je opatrně nadzdvihneme ode dna a vaříme asi 8 - 10 minut.


Chlupaté knedlíky postup přípravy receptu:

    5. V pekáčku knedlíčky rychle zasypte odkapaným, ale ne vyždímaným kysaným zelím i nakrájenou cibulí (nebo její částí) a promíchejte. Díky tomu se knedlíčky nezbarví domodra a zůstanou krásně žluté. Pekáč můžete ještě vložit do předehřáté trouby a všechno jemně prohřát.6. Jako samostatné jídlo podávejte chlupaté knedlíky s nasekanou cibulkou opečenou na sádle, případně ještě s vyškvařenými kostičkami slaniny, nejlépe anglické. Jsou výborné také jako příloha k pečenému masu. Pak už se ale obejdou bez doprovodu slaniny a stačí jich méně.Něco navícDruh mouky volte podle toho, jaké knedlíky vám chutnají. Když sáhnete po hladké mouce, budou tužší a hutnější; jen tak se nerozvaří. Knedlíky z hrubé mouky bývají nadýchanější a měkčí, mívají ale větší sklon k rozváření.Tipy
     Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut.
    Syrové brambory oloupeme, najemno nastrouháme do mísy a necháme 15 minut odstát. Potom je dáme odkapat do cedníku, přičemž je lehce vymačkáme. Vrátíme je do mísy, přidáme jemně nastrouhané vařené brambory, sůl a rozšlehané vejce a vše promícháme.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Tradiční české jídlo a příloha v jednom je lahodným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. V některých kuchařských knihách se skrývají pod opisy a pseudonymy, jako by se za svůj název měly stydět. K tomu ale není jediný důvod!


Babiččiny nadívané knedlíky s uzeným a hlávkovým zelím

    1. Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle nebo s pomocí robotu. Můžete je také strouhat přímo do cedníku nad mísu či dřez, aby tekutina, která se z nich uvolňuje, průběžně odkapávala.2. Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny; tu nebudete potřebovat. Brambory vložte do mísy, osolte, roz­klepněte k nim vejce a promíchejte. Pak do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.
    3. Šištičky opatrně sázejte namočenými lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Knedlíčky pak budou jeden jako druhý. Pokud nejste tak nároční na tvar, vystačíte si s jednou lžící nebo jen s mokrou rukou; buďte ale opatrní. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zvyšte pod hrncem plamen.4. Během vaření odšťouchněte knedlíčky vařečkou ode dna. Vařte je doměkka, zhruba deset až patnáct minut – záleží mimo jiné na jejich velikosti. Měkké knedlíčky cedníkem vyberte, nechte odkapat a pak vložte do pekáčku.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00