Jak na věc


cukrová poleva na větrníky recept

Šťastné ženy - kapičku štěstí každý den

    Když jsem to kdysi dávala na vánoční cukroví,tak jsem si koupila již hotovou v prášku,myslím,že byla bílá a kakaová.Vždycky se to povedlo.
    Já věnečky nepolévám, ale jde koupit v cukrárně fondán, ten se pak drobet poředí a věnečky se jím polévají. Polévala jsem tím jednou punčový dort. Jinak voda - cukr - citron je fajn poleva, jen se musí udělat akorát, aby ani netekla, ani nebyla moc hustá
    Já jsem si po zkušenostech co jsem měla podobné jako vy přes známou cukrářku sehnala tu pravou polevu na věnečky, myslím že se to jmenuje fondán/?/ je to bílé tvrdé ve vodní lázni se rozpustí, může se obarvit nebo po přidání kuléru se používá i na větrníky.


Diskuse ke článku - Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

    Merylko ted budes závidet.... my máme mouckovy cukr uz smíchany s kdo vi cim a staci ho namichat s minimem tekutiny a más cukrovou polevu. Namíchás s vodou a je cukrová, namíchas se stávou z citronu nebo pomerance a más polevu citronovou nebo pomerancovou, namichás s rumem a más rumovku..... nebo smichas cukr s kakaem a troskou vody a más cokoladovou polevu ..... az pojedu priste do Cech vezmu ti balicek s sebou a muzes experimentovat
    jo a nekdo dava taky rum...myslim, ze je tam klicova ta horka voda a ve finale poleva musi byt docela dost husta, takze kdyz je to ridky a steka to, tak pridat jeste cukr... s timhle mam zkusenost dobrou...
    Děvčata stačí cukr moučka s citr.štávou v citronkunebo z citronu,uděljete ji malinko řidší Ve fondánu je asi přidaná glukoza,tu seženeme těžko,ale cukroví je rychle snědeno,tak ani popraskat nestačí
    Žádná velká tragédie se nakonec nekonala, i ty polorozmáčené věnečky byly beze zbytku zkonzumovány a chutnaly dobře, přesto mi ta poleva stále leží v hlavě.


Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

    já jsem asi barbar, protože nic neodvažuju, prostě si přeseju moučkový cukr, aby tam nebyla ani jedna hrudka, dám do toho syrový bílek, citronové šťávy přikapávám při míchání tolik, aby to bylo hladké a husté a až se mi to od oka zdá, natáhnu to na moučník. Když chci barevnou, přidám rybízovou marmeládu. Já mám ale radši čokoládovou
    ja mam nejradsi a tudiz ji i casto delam citronovou... na 100 g mouckoveho (prosateho) cukru 1 polevkova lzice horke vody, 2 lzice citronove stavy... Moučkový cukr dáme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne.drzi dobre a nepraska, akorat to musi clovek nandavat docela rychle, ono to rychle houstne (vyschne) i pri klidovem stavu, tak clovek nesmi otalet... Kdybych chtela mit jistotu asi pujdu do te ze sacku


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00