Jak na věc


cukrová poleva na větrníky recept

Šťastné ženy - kapičku štěstí každý den

    Merylko ted budes závidet.... my máme mouckovy cukr uz smíchany s kdo vi cim a staci ho namichat s minimem tekutiny a más cukrovou polevu. Namíchás s vodou a je cukrová, namíchas se stávou z citronu nebo pomerance a más polevu citronovou nebo pomerancovou, namichás s rumem a más rumovku..... nebo smichas cukr s kakaem a troskou vody a más cokoladovou polevu ..... az pojedu priste do Cech vezmu ti balicek s sebou a muzes experimentovat
    Na internetu jsem našla několik různých návodů a vzhledem k mé nezkušenosti v tomto oboru jsem netušila, který by měl být ten nejlepší. Nakonec jsem si jeden vybrala, jakous takous polevu vytvořila a polila vršky věnečků. Nic moc, abych řekla pravdu. Skoro všechno steklo dolů, takže se věnečky namočily i zespoda, na vršcích sice něco málo zůstalo, ale tak, jako od profesionálního cukráře, to opravdu nevypadalo.
    Já mám s cukrovou polevou taky problémy. Většinou ji mám sice adekvátně hustou a drží na cukroví, ale popraská...
    jo a nekdo dava taky rum...myslim, ze je tam klicova ta horka voda a ve finale poleva musi byt docela dost husta, takze kdyz je to ridky a steka to, tak pridat jeste cukr... s timhle mam zkusenost dobrou...


Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

    Když jsem to kdysi dávala na vánoční cukroví,tak jsem si koupila již hotovou v prášku,myslím,že byla bílá a kakaová.Vždycky se to povedlo.
    Cukrovou polevu dělám buď s rumem, nebo citronovou ( i grepovou) a přidávám do ní pár kapek oleje - po zaschnutí nepraská.Ještě mám dobrý recept na polevu, trochu lepší cukrová: 80g moučkového cukru, 80g másla, lžička solamylu nebo maizeny (škrobu), lžíce mléka - vymíchat nad párou. Dávám ji na řezy, hlavně punčové (to ji ještě obarvím na růžovo), nepraská a není tvrdá.
    Aja: dělala jsem to z vody, moučkového cukru a citrónové šťávy, jen za studena rozmíchatmzdovka: přesně tu jsem chtěla, tu klasickou na věnečkyLinda: tak to fakt závidím


Diskuse ke článku - Cukrová poleva – jak ji připravujete vy?

    ja mam nejradsi a tudiz ji i casto delam citronovou... na 100 g mouckoveho (prosateho) cukru 1 polevkova lzice horke vody, 2 lzice citronove stavy... Moučkový cukr dáme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne.drzi dobre a nepraska, akorat to musi clovek nandavat docela rychle, ono to rychle houstne (vyschne) i pri klidovem stavu, tak clovek nesmi otalet... Kdybych chtela mit jistotu asi pujdu do te ze sacku
    Poleva stekla,protože byla řídká...a opravdu se dělá z horké vody a musí zůstat hustá,jinak steče...a pak už je jedno s čím je...s rumem je nejlepší....věnečky dělám občas také...Než jsem na to přišla,tak mi poleva taky vždy stékala a nehoustla....
    já jsem asi barbar, protože nic neodvažuju, prostě si přeseju moučkový cukr, aby tam nebyla ani jedna hrudka, dám do toho syrový bílek, citronové šťávy přikapávám při míchání tolik, aby to bylo hladké a husté a až se mi to od oka zdá, natáhnu to na moučník. Když chci barevnou, přidám rybízovou marmeládu. Já mám ale radši čokoládovou


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00