Jak na věc


jablečná přesnídávka

Aroma do potravin Citronové - 20ml - AROCO

    Krok č.2: Vysterilizujeme si sklenice. Já používám metodu trouba 10 minut na 100°C (podrobný popis, jak na to naleznete dole pod receptem v bodě něco na víc).
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, vodou a rozvaříme. Rozmixujeme. Pudink smícháme s trochou vody. Vlijeme do pyré a 2 minuty povaříme. Sterilujeme obvyklým způsobem.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Krok č.3: Mezitím co jsme si umývali a sterilizovali sklenice si oloupeme jablíčka (jelikož tato přesnídávka byla určena pro miminko, tak jsem loupala i slupku. Pokud bude určena pro větší děti a dospěláky, tak slupku nechejte – kvůli vláknině). Jablka krájím vždy na malé kostky, aby se nám rychleji uvařily (pokud máte domácí robot co strouhá, tak klidně nastrouhejte na něm).


Sklenice s klipem - cibulka 1,3l - BIOWIN

    Podzim je tu a s ním i sklizeň jablíček. Letos se jich urodilo opravdu hodně a díky enormnímu teplu a sluníčku jsou obzvláště slaďoučká a aromatická. Už jsem upekla pár štrůdlů a amerických apple pie, ale co dál s jablíčky? Zima se blíží a člověk si je chce uchovat i na zimu do zásoby a některé druhy bohužel dlouho ve sklepě nevydrží a začnou se kazit…
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Krok č.6: Ještě za tepla rozmixovanou přesnídávkou plníme teplé sterilizované sklenice (jelikož jsem měla malé sklenice a moc velkou naběračku, tak jsem si přesnídávku přelila do konve na limonádu a tou se mi krásně sklenice plnily). Ihned zavřeme a otočíme do druhého dne vzhůru dnem.
    Dlouho jsem přemýšlela, jak nejlépe zužitkovat, tak velké množství jablek z naší zahrádky, které jsou v bio kvalitě bez jakýchkoliv postřiků. V poslední době je kolem mě velký baby boom a já ráda dávám homemade dárky a tak mne napadlo, co třeba poctivá domácí jablečná přesnídávka? Plná chutí a vitamínů, bez jakýchkoliv barviv, dochucovadel a zaručeně bez cukru a lepku. Tento recept máte do 30minut hotový a potřebujete k němu pouze jednu surovinu – a tou jsou slaďoučká jablíčka


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Krok č.4: Na dno hrnce, ve kterém budeme jablka dusit dáme cca ½ hrnku vody (laicky řečeno – dáme tolik vody, aby pokrývala tenkou vrstvou dno, aby se jablka nepřipekla) a dusíme pod pokličkou 10-15minut do změknutí. V této fázi případně přidáváme koření viz. něco na víc.
     Oloupaná jablka nastrouháme a spolu s oloupanými, na kolečka nakrájenými banány vložíme do hrnce. Přilijeme 250ml vody a uvedeme do varu. Vsypeme cukr, vanilkový cukr a vše povaříme 10-15 minut.
    Oloupaná jablka nastrouháme a spolu s oloupanými, na kolečka nakrájenými banány vložíme do hrnce. Přilijeme 250ml vody a uvedeme do varu. Vsypeme cukr, vanilkový cukr a vše povaříme 10-15 minut.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00