Jak na věc


kluci v akci pečené vlašské ořechy s bílkovou polevou

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů

    33 BRAMBOROVÉ TĚSTO Bramborový moučník s tvarohem a jahodami 1 porce 120 g 13 g vařené brambory 9 g vepřové sádlo 5 g vejce 2 g kypřící prášek 9 g cukr krupice 25 g polohrubá mouka 80 g tvaroh 5 g vanilinový cukr 5 g vejce 12 g jahody na posyp cukr moučka Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme uvařené, najemno nastrouhané brambory, sádlo a postupně přimícháme ušlehaný sníh a mouku s kypřícím práškem. Zpracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do vytřené a vymazané pečící formy. Na těsto rovnoměrně rozetřeme vymíchaný tvaroh s cukrem a přidáme jahody. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 C asi 45 minut. Vydalo Centrum celoživotního vzdělávání zařízení pro DVPP Pardubického kraje 33
    54 SALÁTY NEJENOM JAKO PŘÍLOHA, ALE I HLAVNÍ CHOD Pestrý tofu salát 1 porce 150 g 25 g sýr tofu 6 g sójová omáčka 12 g olej 80 g žlutá paprika 60 g koktejlová rajčata 40 g sterilované fazolky 50 g uvařené těstoviny (mašličky) dle potřeby sůl dle potřeby pepř mletý dle potřeby strouhaný muškátový oříšek 50 g citrón 12 g cukr dle potřeby petrželová nať Tofu nakrájíme na nudličky, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a za stálého míchání osmažíme na troše oleje. Do mísy dáme těstoviny, osmažený sýr tofu, očištěnou a nakrájenou papriku, nakrájená rajčata, scezené fazolky, osolíme a promícháme. V oleji rozšleháme metličkou šťávu z citronu, trochu cukru a vlijeme do salátu. Okořeníme mletým černým pepřem, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, promícháme a před podáváním ozdobíme petrželovou natí. 54 Vydalo Centrum celoživotního vzdělávání zařízení pro DVPP Pardubického kraje


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00