Jak na věc


linecký mřížkový koláč kluci v akci

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Protoze je to receot ze zari 2015. Ja jsem ho ted vyzkousela s merunkama, dopsala do textu par slov a posunula nahoru, aby byl lepe dohledatelny, kdyz ho propaguji na ig a facebooku.
    To linecké těsto se rozpadá nebo tvaroh? Jestli těsto, není možné, že máte větší formu a těsto je slabší a nedrží? Kdyžtak nedělat příště boky a nechat všechno těsto jen na spodek. A pokud nedrží tvarohový krém, tak je nedopečený.
    Prsty zlehka urovnejte těsto ve formě a přečnívající okraje odkrojte. Spodek koláče na několika místech propíchněte vidličkou. Koláč vraťte na chvilku do ledničky a připravte si hvězdičky na ozdobení. Zároveň nechte předehřát troubu na 180 °C.
    Poradite prosim, jaka drobenka by se hodila k jahodam, kdyz ted bohuzel nejsou svestky? Nebo nejakou jinou kombinaci ovoce+drobenka. I kdyz nevim, jestli neco predci svestky se skorici, tenhle kolac miluju :)
    Zbývající část těsta rozválejte na půlcentimetrový plát a pomocí vykrajovátka vykrojte hvězdičky. Poté vyjměte připravenou formu s těstem z ledničky, naplňte lineckou ovocnou směsí a ozdobte hvězdičkami.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Vyzkoušeno na víkend a pro velký úspěch už se peče a troubě další. Použila jsem na polovinu rebarboru a na druhou švestky (druhý bude rebarbora/borůvky) a na to makovou drobenku, dokonalost.
    Linecký koláč se kupodivu nedělá z lineckého těsta. Tohle těsto voní po koření a citronu a nesmí v něm chybět oříšky nebo mandle. Na Vánoce si ho upečte stylově hvězdičkový. Na klasické mřížkování bude dost času po zbytek roku.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Hotové těsto zabalte do igelitové fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Ideální je, když si těsto připravíte den dopředu.
    Dobrý den, dělám koláč podruhé, bohužel teď pro návštěvu a jako na potvoru se mi to moc nepovedlo - dala jsem malo zmolenky (prislo mi, ze uz se tam vic nevejde :( Takze to vypada dost blbe. Nevite, jak by to slo napravit, prosim? Jde nějak zmolenky pridelat? Nepokazim to jeste vic? Moc dekuji


Zapečený brambor s anglickou slaninou

    Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí. Pokud k tomuto skutečně došlo, měla by od vás soja dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže. Vše o soje se dozvíte ZDE.
    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. |Karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Výborná pochoutka, která zaručeně chutná i odpůrcům sojového masa. Navíc sojou se za pár korun množství pokrmu objemově zvětší a také chuťově zjemní. |
    Suroviny Cukr vanilka, Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Nerezový hrnec Mega 45 l - Korkmaz

    Tento kolac jsem objevila minuly rok v lete a od te doby ho pekla mnohokrat s nekolika druhy ovoce. Detem nejvic chutna s rybizem, ktery normalne nechteji. Kazda navsteva ho chvali��. Dekuji za tento blog, cerpam inspiraci uz jen tady. Mam jistotu, ze se vse vzdycky povede. Peceni me bavi, rada delam ovocne dorty, napr. Boruvkove zrcadlo melo doma i v praci obrovsky uspech. Receptu od Vas uz jsem vyzkousela hodne a mam seznam, na ktere se chystam��. Dekuji moc a jsem rada, ze Vas mam.
    Tato pomazánka ve spojení s dietním rýžovým chlebíčkem je hotova opravdu za pár minut. Použijte nízkotučný tvaroh a dietní večeře ja za pár minut hotová.
    Linecký koláč, který jsme zdědili po cukrářích starého mocnářství, žil donedávna dva životy. Jeden v Rakousku, druhý v Čechách. Zatímco u nás mřížkový koláč ztvrdl stejně jako kolečka, u sousedů zůstal křehký a nesmírně aromatický. Než si to ale ověříte ve Vídni, ochutnejte ten náš.
    Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience - mouku, vanilkový i moučkový cukr, mleté oříšky, koření a citronovou kůru. Zamíchejte žloutky a propracujte. Teprve potom začněte zapracovávat máslo. To by mělo být spíš studené. Pracujte s ním rychle, aby těsto příliš nezměklo.
    Pokud chcete polévku vylepšit uzeninou, pak ji v množství asi 200 g přidejte společně s cibulí. Postup je dále naprosto stejný. Uzenina ale samozřejmě nějakou tu chemii obsahuje.


Kuřecí paličky se žampiony a sójovou omáčkou

    Porce podle tohoto návodu je opravdu veliká a pokud uděláme více topinek, pochutnají si určitě dva strávníci. Pravý tatarský biftek nepatří zrovna mezi nejlevnější, ale kdo jej jednou ochutnal, bude ho navždy vyhledávat. Toto je návod na ten pravý základ. | Maso ze svíčkové se také dá dobře utřít nožem a ostatní ingredience do něj vmíchat nadrobno nakrájené.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Výhodou je fakt, že můžete v jednom zátahu udělat jídlo pro vegetariána i masožravce v jedné troubě. Výběr ingrediencí pro tento recept je totiž obrovský, záleží pouze na vaší fantazii.|
    Tak je v troubě :) Udělala jsem chudší verzi jen s jedním tvarohem, ubrala 20 % drobenky, ale i tak jí bylo ažaž. Já prostě neumím postupovat přesně podle receptů :-D Jen se zeptám, měla by se forma vymazat nebo je těsto samo sobě tučné dost a nepřilepí se? Mám keramickou formu a raději jsem ji vyložila papírem.
    Chutove je vyborny...fakt skvely, ted jsem ho vyndala z trouby:) Akorat konzistence mi nejak nevysla a nevim proc :( Nejde to vubec nabrat, rozpada se mi. Jsem zacatecnik, takze nevim, v cem to muze byt.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Z vychlazeného těsta odkrojte čtvrtinu a vraťte do ledničky. Ostatní vyválejte na tloušťku 5-8 mm a opatrně přeneste do koláčové formy vymazané máslem. My jsme použili formu o průměru 23 cm.
    >>Ovocná směs linecká alá Marmeláda 260g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
    Já bych zkoušku z etikety asi neudělala, obvykle dávám dezertní vidličku (když je bez nože) doprava... Ale na fotku se mi prostě hodila doleva a nenapadlo mě, že by to někoho mohlo drásat:o)
    Složení těchto výborných rybích šišek budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí šišky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete šišky mrazit, nepoužívejte mražené maso.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00