Jak na věc


makovec s jablky a medem, bez mouky

Přes 60800 receptů na jednom místě

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Děkuji za všechny Vaše úžasné recepty a za také moc děkuji vždy za důkladný popis receptu. Chtěla jsem se zeptat, když udělám krém z mascarpone a smetany jak dlouho vydrží na buchtě? Nerozteče se?
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Skvělá inspirace a doporučuji. U nás se po makovcích a babetách zapráší rychle, takže na snídani ani na svačinu nezbydou :-) Oba moučníky peču velmi ráda.
    Děkuji za Vaše recepty. Přidávám tip na podle mě nejlepší makovec vůbec, třeba ho zkusíte a sama posoudíte :) Může se na něj dát citronová poleva, ale zkusím Váš tip s mascarpone a šlehačkou, mňam! :)Hrnek = 250 mlSmícháme:2,5-3 hrnky máku2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1/4 hrnku oleje1,5 hrnku mléka (dávám plnotučné)3 vejce1/2 ČL sodašpetka soliPečeme při 180 stupních. Jednoduché a nejen podle mě výtečné. Doporučuji :)S pozdravem Aneta Kubalová


Špaldový kuskus s čerstvými žampióny, rajčaty a tempehem v krémové omáčce

    Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.
    Upekla jsem podle tohoto Vašeho receptu beránka a koláč dnes ráno. Koláč dětem moc nechutnal, tak jsem pár minut žila v naději, že beránek na ozdobu pár dní vydrží, ale už mu někdo ukousl uši a prý byly dobrý. ;-) Pokračujeme švýcarkami.
     V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
     Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Zapečená snídaně. Vejce caprese


Medvídci s kokosovým olejem a medem

    Když makovec, tak pěkně poctivý :) Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale žádný si u mě v kuchyni nevysloužil stálé místo – až tento vynikající makovec. Šťávu z citrónu a skořici v něm naplno neucítíte, ale všechny chutě se zde dohromady báječně doplňují.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Extra vláčný kakaový dort
    Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Aby makovec nebyl vysušený, můžeme povrch po vychladnutí přelít citronovou polevou. Pro dospělé můžeme použít likér, skvělý je Grand Marnier, Amaretto apod. Dětem můžeme makovec podávat se zrmzlinou nebo s čokoládovou pěnou.
    V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00