Jak na věc


nakladaní a příprava masa na uzení do láku

Profesionální forma na čokoládu CORAZON - Ibili

    Připravenou zeleninu je dobré krátce povařit v nálevu, pak ji přecedit a naskládat do sklenic. Po přilití nálevu sklenice zavíčkujeme a necháme zavařit.
    Zeleninu před nakládáním důkladně očistíme, oškrábeme nebo oloupeme a opláchneme studenou vodou. Podle potřeby ji můžeme nakrájet na menší kousky. Rajčata můžeme oloupat, květák a brokolici rozebereme na růžičky.
    Houby nakládáme po důkladném očistění a omytí. Vybíráme spíše malé a tvrdé houby. Nejčastěji používaný je základní kyselý nálev, který není potřeba nijak dochucovat.
    Nálev se připravuje nejlépe z bílého vinného octa, který nemá výraznou chuť. Ocet svaříme s vodou v množství, odpovídající požadované kyselosti - většinou 0,5 až 1 deci 5% octa na 1 litr vody. Přidáním různých ingrediencí můžeme kyselý nálev snadno dochutit. Sladkokyselý nálev získáme přimícháním cukru v poměru 1 díl cukru na 2 díly octa.  
    Nakládání je poměrně oblíbený způsob dlouhodobé konzervace mnoha rohů zeleniny, ale také hub, některých druhů ovoce a masa. V určitých případech je dobré sklenice s naloženými produkty ještě zavařit.  


Vykrajovátko na donuty 9cm - Ibili

     Nakládání surovin a potravin do octa, oleje, alkoholu,a sádla a různých nálevů prodlužuje jejich trvanlivost, ale také umožňuje přidáním různých ingrediencí ovlivnit a upravit jejich chuť. Nakládá se především zelenina a houby, ale také některé druhy ovoce a masa. 
    Před nakládáním je dobré houby, papriky bez jádřinců a růžičky květáku několik minut povařit ve vodě nebo octovém nálevu, pak nechat okapat a vychladnout. Sýry nakrájíme na menší kousky, plísňových odstraníme vnější plísně. Malé ryby můžeme nakládat celé, vetší rozkrájíme na menší kousky.
    Dušené, pečené nebo uvařené maso se na menší kousky, klobásy se nakládají celé. Suroviny ve sklenici zalijeme rozpuštěným sádlem, sklenice uzavřeme víčky a necháme zavařit přibližně 45 až 60 minut v 95°C horké vodě. Potom je ze zavařovacího hrnce vyjmeme a necháme vychladnout.
    Do alkoholu se nakládají různé druhy ovoce. Nejvíce se používají destiláty s obsahem 38 až 40% alkoholu, při použití alkoholu 50% se trvanlivost naloženého ovoce významně zvyšuje.
    V oleji naložená zelenina, houby, sýry, ryby a bylinky se většinou nezavařují, při správném uskladnění vydrží 3 až 6 měsíců. Konzumace se doporučuje nejdříve po uplynutí jednoho týdne.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Připravené ovoce naskládáme do pečlivě umytých sklenic, zalijeme ho a sklenice důkladně uzavřeme. Skladujeme je v chladném a tmavém místě - například ve spíži, ale i v chladničce.
    Meloun, který je všeobecně považován za ovoce, i když je to botanicky zelenina, se do alkoholu nakládá specifickým způsobem. Injekční stříkačkou se přes slupku do celého plodu v různých místech do dužniny vstříkne rum nebo jiný vysokoprocentní destilát. Pak se meloun obalí v rozmíchané sádře a po jejím ztuhnutí se uloží na chladné místo, kde vydrží v konzumovatelném stavu i několik měsíců. 
    Suroviny naskládáme do sklenic a zalijeme olejem, který je možné i ochutit. Do oleje pro nakládání sýrů a ryb se hodí stroužky česneku nebo chilli papričky, do oleje pro houby a zeleninu různé koření.
    Švestky, meruňky a další peckovité ovoce mimo třešní můžeme nakládat i půlené a zbavené pecek. Ovoce můžeme do alkoholu nakládat samostatně v jednotlivých druzích, ale i v různých kombinacích.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00