Jak na věc


nepečené cukroví z jedlých kaštanů a loupaných mandlí

Nepečený dort ze zakysané smetany

    Ingredience na 2 porce:100 g anglické slaniny225 g krátkých těstovin (gnocchi)200 g grilovaného steaku z roštěnce1 zelená paprika100 g zelených fazolekZálivka:3 lžíce majonézy3 lžíce zakysané smetany1 lžíce citrónové šťávy½ stroužku česneku75 g strouhaného parmazánusůl a pepřPopis přípravy:Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji dokřupava na pánvi. Necháme vychladnout.  Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme vychladnout rozprostřené na utěrce. Nebo je můžeme... Číst dál
    Ingredience:3 kelímky zakysané smetany4 lžíce moučkového cukru2 balíčky piškotů5 plátků želatinymáslo na vymazáni formykokos na vyspání formyčervené želé500 g ovoce - jahod, meruňky, broskvePopis přípravy:Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál


Nepečené cukroví kokosové kuličky recept

    Ingredience: 120 g moučkového cukru 1 vejce 120 g neloupaných mandlí 100 g čokolády 100 g loupaných mandlí 40 g kandovaného ovoce Popis přípravy: Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme strouhané neloupané mandle a strouhanou čokoládu, na nudličky nakrájené loupané mandle a pokrájené kandované ovoce. Hmotu v rendlíku zahříváme za stálého míchání až se spojí. Pak na vále, dobře vysypaném cukrem, vyválíme váleček do tvaru salámu. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout a rozležet. Potom krájíme na tenké šikmé plátky.
    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
    Ingredience na 4 porce:1 kg jedlých kaštanů200 g tmavého třtinového cukru1 lžička mleté skořice½ lžičky mletého kardamomu½ lžičky mletého badyánu400 ml smetany ke šleháníPopis přípravy:Nejprve připravíme kaštanové pyré. Troubu vyhřejeme na 220°C. Kaštany zkusíme naříznout na špičce do kříže, aby se později lépe loupaly. U některých to jde ztuha, takže pokud vzdorují, tento krok vynecháme. Nasypeme je v jedné vrstvě na plech, podlijeme vodou, aby byly do třetiny ponořené, a... Číst dál


Grilovaná kuřecí prsa s kari rýží a zele...

    Ingredience na 4 porce:600 g kuřecích prsíček1 lžíce mleté papriky½ lžíce sušeného tymiánu1 lžička strouhané citrónové kůry1 lžička červeného kajenského pepře1 lžíce sušeného česneku15 ml olivového olejesůlRýže:320 g vařené rýže parboiled150 g žluté papriky100 g pórku100 g růžičkové kapustykari kořeníčesnekcitrónová kůrasůl a pepř5 ml olivového olejePopis přípravy:Kuřecí prsa naklepeme, pomažeme olejem a posypeme směsí koření s citrónovou kůrou.... Číst dál
    Ingredience:0,5 kg hladké mouky1 lžíce olivového oleje1 lžička soli1 kostka droždí2,5 dcl studené vodyPostup přípravy:Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
    Ingredience na 4 porce:350 g pohankové mouky1 lžička soli1 vejce800 ml vodyrostlinný olej na opékáníNáplň na 1 galetku:15 g sýra comté1 vejce25 g šunky od kosti2 černé olivysůl a pepřPopis přípravy:Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přidáme vejce a začneme míchat. Přiléváme vodu a mícháme, dokud nezískáme ne příliš hutné těsto. Pánev rozpálíme, potřeme olejem a nalijeme do ní naběračku těsta. Smažíme z jedné strany, otočíme... Číst dál


Boloňské špagety s mletým masem

    Popis přípravy:V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.
    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
    Ingredience na 4-6 porcí:3 kachní stehna100 ml olivového oleje400 g cibule2 stroužky česneku250 ml bílého vína2 bobkové listymalý svazek tymiánu nebo rozmarýnu zavázaný provázkem1 zralé rajčesůl a pepřhrst hladkolisté petrželky500 g tagliatelle100 g strouhaného parmazánuPopis přípravy:Kachní stehna osmahneme nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dáme stranou. Ve větším kastrolu osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírníme... Číst dál


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00