Jak na věc


obložené chlebíčky s vajíčkem a majonézou

Chlebíčky s uzeninou na bramborovém salátě

    Chlebíčkovou veku nakrájíme mírně na šikmo a každý chlebíček namažeme máslem. V mističce si smícháme majonézu, kečup, hořčici a česnek utřený se solí. Vajíčka natvrdo uvařená si nakrájíme na kulaté plátky, nebo v kráječi na salát a vždy 2 kusy položíme na chlebíček a na každé vajíčko dáme 1 lžičku majonézovo-kečupové směsky. Hotové chlebíčky můžeme vylepšit nějakou ozdobou, například trošku posypat červenou paprikou.
    Pro jejich přípravu se hodí všechny druhy chleba i veka. Základem chlebíčků jsou: máslo, pomazánky, majonézy, majonézové saláty, hořčice nebo kečup. Chlebíčky můžeme obložit nejrůznější zeleninou, vařenými vajíčky nebo sterilizovanými okurkami.
    1 chlebíčková veka, máslo, majolka dle chuti (20 dkg), 10 dkg kečupu - musí ho být polovina než majolky 2:1, 1 vrchovatá malá lžička plnotučné hořčice, 1 utřený česnek se solí, 3 vejce natvrdo

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00