Jak na věc


pečeny vepřový bok recept

Pečený bůček s křenovou omáčkou

     Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí,...
    Proč si toto jídlo zamiloval Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile, Chateau Mcely? „Přesbidlo mi připomíná neděle, kdy jsme se scházívali u babičky, která ho podávala k obědu. Dnes si ho jako vzpomínku na dětství vychutnávám s pečeným bůčkem a vychlazeným pivem.“
    2 Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Mírně osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte vejce. Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžiček tvarujte noky, obalujte je v krupici a potom je všechny najednou vhoďte do vroucí osolené vody. Vařte, až vyplavou na hladinu. Uvařené noky sceďte.
     Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme...


Bůček plněný kopřivovou nádivkou

    Maso bez kosti nakrájíme na plátky asi 1 - 1,5 cm hrubé. Osolíme, dáme do pekáče, okmínujeme a posypeme drobně nakrájenou cibulí, česnekem a podle chuti chilli vločkami. Přidáme sádlo, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka a dočervena. Během pečení podléváme vodou, pokud se vypařila a maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem, dušeným zelím nebo s chlebem.
    Vepřový bok je známý také jako bůček a může se připravovat různými způsoby. Nejvíce oblíbený je pečený vepřový bůček, často se ale i griluje. Z vepřového boku se vyrábí anglická slanina a přidává se do tlačenky. Nejlepší recepty na přípravu jídel z vepřového boku jsou v této části a určitě si z nich vyberete. Nejvhodnějším nápojem k bůčku je dobře vychlazené pivo.
    1 Troubu předehřejte na 170 °C. Uzený bůček důkladně okmínujte a vložte do pekáčku na vrstvu nakrájené cibule a stroužků česneku. Pečte ho ve vyhřáté troubě dozlatova, podle potřeby můžete maso podlévat a přelévat výpekem nebo vodou.
    3 Mezitím uvařte brambory ve vroucí osolené vodě doměkka, důkladně je slijte a zašťouchejte do nich horké mléko. Na másle osmažte cibuli. Hotové noky vmíchejte do bramborové kaše společně s cibulkou a podávejte s upečeným bokem.
     Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky. Těstoviny uvaříme...


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

     Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky...
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00