Jak na věc


rezidence u golfu hostivar prodej

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

    Při vstupu do budovy vítá příchozí schodiště ze tří různorodých materiálů – skla, kovu a dřeva. Dle vyjádření architektů absence sloupů v konstrukci schodiště navozuje dojem, že skleněná zábradlí levitují, a tak vytvářejí zdání lehkosti“. Minimalisticky zařízený interiér v kontrastující černé a bílé barvě působí díky citlivosti k detailům příjemně, útulně a čistě. V přízemí se nachází prostorný obývací pokoj s oboustranným krbem, jídelní kout a kuchyně. Velká francouzská okna skýtají úžasný výhled na jezero Cabin a okolní přírodu. Hlavním společenským prostorem domu je jeho přízemní a střední část, v horních místnostech jsou umístěny soukromé pokoje. Patřičnou celistvost dodávají domu vhodně zvolené doplňky – obrazy, keramika a sklo.
    S ohledem na časté užití tmavých barev v interiéru kladli autoři projektu důraz vedle dostatečného prosvětlení domu díky skleněným plochám také na vhodně zvolené osvětlení. Toho bylo dosaženo použitím bodových světel, originálních svítidel a u konstrukce vzdušného schodiště se navíc podařilo způsobit to, že nebrání dostatku světla v prostoru, ale naopak ho opticky zvětšuje. Majitelům se v tomto projektu splnilo jejich počáteční přání vybudovat harmonický domov podtrhující specifičnost krajiny, ve které je postaven.


Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce

    Tým architektů z MU Architecture chtěl vytvořit takový projekt, který by adekvátně zapadal do specifického krajinného rázu, přičemž by využíval strmého terénu a byl v souladu s okolním prostředím. Výsledkem toho je několik kaskádovitě řešených venkovních teras. Užití dřeva na obklady, podlahy a stropy evokuje okolní lesy, zatímco užití kamene v podobě kamenných obkladů, dlažeb a chodníku odkazuje na skalnaté okolí pozemku. Celkové rozparcelování domu na menší roviny neubírá pozemku co do plochy, ale zároveň ani nepřidává na masivnosti jinak poměrně velkolepé stavby rozkládající se na rozloze 344 metrů čtverečních. Zajímavostí domu je i fakt, že kameny nalezené během výkopu byly použity při terénní úpravě.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00