Jak na věc


skvarkova pomazanka se zakysanou smetanou

Prášek na barevné prádlo z vepřového sádla

    Škvarky rozmixujeme v kutru, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi dosklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu.
    Toto je opravdu vynikající pokrm. Příprava je přitom velmi snadná a tak podle našeho videa ji zvládne opravdu každý. | Pokrm je vynikající s bramborem, bramborovou kaší, šťouchanými brambory, chlebem i pečivem.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Kostky dobrého chleba s Ondrovou škvarkovou pomazánkou a kousky beraních rohů jsou skvělými jednohubkami, které dobře promastí naše útroby před silvestrovskými bujarými oslavami.
    Pokud nechcete riskovat, že Vám morek nebude chutnat, přidejte do směsi na knedlíčky několik rozmixovaných kuřecích jater, ale morkový knedlíček, jak už říkali naši předci, je delikatesní lahůdka...
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Anglická roláda z vepřového masa

    Nehledejte originální recept na znojemské okurky, on totiž neexistuje. Tedy existuje, protože se tyto okurky vyrábějí a jsou známé snad stejně jako české pivo, ale je tajný. Přesto před lety v jednom z komunistických časopisů byl tento návod zveřejněn a dostal se až k nám do redakce. Doufáme, že náš kolega - novinář, který recept tehdy zveřejnil nedostal za "odměnu" pobyt v uranových dolech, či něco podobného.|
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|
    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic Vám nehrozí.|
    Za dob našich babiček se tato vynikající polévka dělala velmi často - pokaždé, když se sehnaly morkové kosti. Jsou totiž zdrojem cenných látek. Polévka se uvařila den dopředu, nechala se vychladnout a sebral se z ní tuk, který ztuhne na hladině. Polévka tak nebyla mastná a tuk se použil do polévek, které tuku mají málo, nebo skoro vůbec, což je třeba bramboračka.|


Masové koule se sojou plněné uzeninou a okurkou

    Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. | Podle tohoto receptu uděláte přibližně 32 prstů běžné velikosti.|Prsty můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|
    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Vejce uvaříme natvrdo. Vepřové škvarky umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme, okurky jemně nastrouháme. Uvařená vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    100 g škvarků1 malá bílá cibule10 malých nakládaných cibulek2 stroužky česneku1 snítka petrželky80 g měkkého tvarohu5 nakládaných beraních rohůchleba Šumava
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Vejce uvaříme natvrdo. Vepřové škvarky umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme, okurky jemně nastrouháme. Uvařená vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo.
    Cena nahoře udává cenu za 2,2 kg prášku. Hmotnosti v pravé části tabulky uvádějí obsah na 4 dávky, protože mýdla si vyrobíme 1 kg. Je to nejpracnější část, proto se vyplatí dělat mýdlo ve větším množství.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00