Jak na věc


těstoviny s cuketou v sýrové omáčce recepty

Hlávkový salát s lichořeřišnicí má jemně pikantní chuť

    Těstoviny uvaříme a připravíme si cuketovou omáčku. Na olivový olej protlačíme česnek, přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev. Chvíli podusíme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou cuketu, oloupaná rajčata nakrájená na drobné kostičky, list celeru, sůl, pepř, bazalku a oreganem. Zalijeme rajčatovým pyré a dusíme 20 min., Pak vybereme celerový list. Hotovou omáčkou zalijeme těstoviny. Nakonec posypeme strouhaným sýrem.
    Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Těstoviny se smetanovou omáčkou, Majkove těstoviny, Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou
    těstoviny, 1 cuketu, 3-4 mrkve, 4 větší rajčata, olivový olej, 4 stroužky česneku, 1 list celeru, sůl, pepř, bazalku, oregano, 1 balení rajčatového pyré
    Přísady a jednotlivé sýry, stejně tak druhy těstovin můžeme podle libosti střídat. Následující recept je spíše inspirativní, vařím jej skoro pokaždé trochu jinak.
    Dají se z nich připravovat zajímavé dobroty. Pro každou jejich úpravu platí zásadní pravidlo: Kedlubny musí být čerstvé a křupavé. (Pokračování textu...)
    Z brambor se dají vařit úžasné věci od české klasiky po moderní kuchyni, od jednoduché přípravy po náročnou, o to pak větší chuťový zážitek. (Pokračování textu...)
    Lichořeřišnici pěstujeme na zahrádkách a balkonech hlavně pro její krásné a výrazné květy. Hodí se však i do listového salátu. (Pokračování textu...)


Waldorfský salát: oblíbená lahůdka zeleninoovocné chuti

    Tento vynikající salát připravil poprvé Oscar Tschirk – vrchní číšník proslulého hotelu Astoria na Manhattanu v New Yorku. Psal se rok 1893. (Pokračování textu...)
    V prosinci začíná období vhodné pro odběr roubů. Kdo se chystá přeroubovat ovocné stromy, měl by si být jist, že vybere roub v perfektnímu zdravotnímu stavu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00