Jak na věc


tinktura z kořene andeliky lekarske

Andělikový likér s anýzem a skořicí

    40 g čerstvých rozdrcených anýzových semen smícháme s 1g skořice, 500g třtinového cukru a 1 l dobré obilné pálenky a nalijeme do láhve. Necháme macerovat 6-8 týdnů, poté ji můžeme scedit a uskladnit na chladném a tmavém místě. Čím je likér starší, tím je lepší. Užíváme jednu sklenku po jídle - odstraní pocit plnosti a tlak v žaludku.
    Smícháme kořen kozlíku 4g a kořen anděliky 16g. Přelijeme 80g kvalitní vodky nebo bílým rumem. Macerujeme 36 - 48 hodin, scedíme a užíváme 2x denně 5 kapek na cukr nebo do sklenice vody.
    Při očistné kúře trávicího a vylučovacího ústrojí, ledvin, plic a jater použijeme čajovou směs z: bříza list, pampeliška kořen, bez černý květ, majoránka nať, vrbová kůra, vřes obecný nať, truskavec nať, celík zlatobýl nať, andělika lékařská kořen, echinacea kořen, petrklíč květ, jitrocel kopinatý list, klanopraška čínská plod, zeměžluč nať.
    Smícháme světlík 1 PL, meduňka 1/2 PL, dobromysl 1 PL, mateřídouška 1 PL, Kořen anděliky 1/2 PL, libeček 1/2 PL, saturejka 1 PL. Přelijeme 1 KL směsi šálkem vroucí vody a přivedeme k varu a necháme krátce přejít varem. Odstavíme a 10 min louhujeme, scedíme do termosky. Ráno vypijeme polovinu, večer druhou.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00