Jak na věc


vynikajici minizakusky recepty

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Podle tradičního italského způsobu se bazalkové listy v mramorovém hmoždíři rozdrtí a rozetřou dřevěnou paličkou. Do bazalky se pak přidává sůl a česnek, parmezán, jiný drobně strouhaný ovčí sýr Pecorino a piniové oříšky, Nakonec se podle potřeby dolévá olivový olej.  Přísady by se měly rozmělnit také v hmoždíři, mohou se ale připravit i s tyčovým mixérem.
    Jiný druh pesta, pesto alla siciliana (pesto rosso - červené pesto) obsahuje místo bazalky sušená rajčata. U něj je složení a postup přípravy trochu jiný než u zeleného pesta. Místo čerstvých bazalkových listů přidáváme kromě sušených rajčat ještě pepř. V hmoždíři nebo mixéru vše rozetřeme na pastu, pak se přidají ostatní ingredience jako u zeleného pesta a nakonec olej až do dosažení požadované konzistence.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Potřebujete uklidit špebndlíky? Chcete je mít vždy po ruce? Nemáte rádi nepořádek po stole? Tak v tomto případě si pořiďte box pro špendlíky a zavírací špendlíky. Jednoduše je otevřete, jednoduše je uklidíte a nezaberou vám mnoho místa. Rozměr boxu je 75x50x23mm.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Zelené pesto - Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii, přídomek genovese má podle severoitalského města Janov (Genova).
    Vodu s cukrem a droždím dobře promíchejte. Smíchejte se zbytkem přísad a nechte cca hodinu kynout. Poté vyválejte do tenka a dejte na plech posypaný hladkou moukou. Zdobte dle aktuální chutě. Pečte při 250 stupních cca 10 minut. Těsto vystačí na dvě větší pizzy.
    Nejlepším receptem je čerstvě připravené pesto se špagetami. Podle klasického receptu z okolí Boloně se špagety vaří a podávají s několika nakrájenými bramborami. Pesto však lze konzumovat i s chlebem, saláty, sýrem apod. Není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne. Chutná ale výborně ke všem těstovinám, grilovaným rybám či vařenému masu. Zjemňuje husté i jednoduché polévky a dolaďuje omáčky.
    Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém moždíři dřevěnou paličkou.. Do nich se dále přidává sůl, česnek, parmezán nebo jiný drobně strouhaný ovčí sýr a piniové oříšky, nakonec ještě olivový olej.


Kuchařská škola s Radkem Šubrtem

     Kořenící pastu zvanou pesto lze velmi jednoduše připravit v hmoždíři nebo mixéru. Rozlišujeme pesto zelené a červené. Základem zeleného je bazalka, červeného sušená rajčata.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00