Jak na věc


zbožíznalství oděvního

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Mořské plody, nazývané i dary nebo plody moře se získávají z mořských živočichů. Do skupiny mořských plodů patří měkkýši – hlavonožci a mlži, korýši – krevety a humři, a ještě ostnokožci – sumýši a ježovky. V Evropských zemích se nejvíce připravují…
    Rostlinné i živočišné tuky jsou důležitým zdrojem energie a součástí výživy člověka. Používají se především pro tepelné úpravy pokrmů, některé i k přímé konzumaci. Živočišné tuky – mimo máslových - se získávají nejvíce vyškvařením tukových tkání…
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Maso divoké zvěře je nesrovnatelné s žádným jiným masem. Je křehké, aromatické, šťavnaté, chutˇje intenzivní. Příprava černé, vysoké i pernaté zvěřiny je vždy svátkem pro kuchaře. Maso srstnaté i pernaté zvěře bylo po staletí výsadou šlechty a církevních hodnostářů. Lov zvěřiny je dnes omezen,…
    Cereálie jsou obiloviny, slovo cereální tedy znamená „z obilovin“ a tak tedy cereálie nejsou müsli, pojem zdraví nebo celozrnný, jak se často mylně domníváme. V zásadě jsou všechny výrobky z obilovin cereální…   Cereální výrobky jsou velmi…


Alheira de Barroso-Montalegre PGI – fermentovaný

    Vejce – jsou velmi důležitou potravinou. Obě složky – bílek i žloutek – mají v kuchyni mnoho různého využití. Vejce obsahují značné množství biologicky velmi hodnotného proteinu – jedno vejce pokryje 15% denní potřeby bílkovin a výživné látky…
    Mezi spotřebiteli v česku zaujímá vepřové maso už dlouhou dobu první místo. Vepřové maso je narůžovělé barvy, křehké a vláknité. Nejlepší maso pochází výhradně z mladých zmasilých prasat, nejčastěji ve věku 6-8 měsíců. Není příliš tučné, svalovina je prorostlá vnitrosvalovým tukem, mramorovaná.…
    Ocet znali již ve starém Egyptě, Řecku i Římě, kde s ním zvyšovali trvanlivost jídel a zvýrazňovali jejich aroma. Ocet je v v současné době nezbytný pro přípravu mnoha pokrmů, například pro okyselování salátů, konzervování zeleniny nebo zjemňování. …
    Anglický masný výrobek z vepřové krve, cibule, ječmene a kostiček vepřového tuku. Jelito Black pudding se ochucuje obvykle bylinkami, někdy kořením. ...
    Při přípravě pokrmů z masa můžeme používat maso jatečných zvířat. Patří k nim hovězí a telecí dobytek (skot), vepři, ovce. Menší význam z hlediska spotřeby má maso kůzlečí a koňské. Dále používáme maso drůbeží a zvěřinu, tyto druhy se ale neřadí k jatečním masům. Vnitřnosti, sádlo, tuk a krev k…


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Drůbež představuje důležitou součást lidské stravy. Zatímco celková spotřeba masa má klesající tendenci, u drůbežího masa pozorujeme systematický nárůst. Zřejmě hlavním důvodem oblíbenosti drůbežího masa jsou jeho mnohostranné možnosti zpracování v kuchyni. Ve srovnání s jinými druhy masa je…
    Koření nejčastěji používáme pro zlepšení chuti připravovaných pokrmů. Koření ovšem není jen pepř, paprika, kmín, kari nebo nové koření…Existuje neuvěřitelné množství druhů, a u některých často ani nevíme, na co je použít. Koření se velmi často…
    Zelenina je stejně jako ovoce nenahraditelným zdrojem vitamínů, minerálů, vlákniny a dalších látek, které lidské tělo potřebuje. Zde se ale dozvíte mnohem víc, než jaké cenné látky pro zdraví obsahuje. Zjistíte, kdy a jak je nejvhodnější kterou…
    Králíci spolu se zajíci patří do čeledi zajícovitých, králíci ale dorůstají jen do poloviční hmotnosti zajíců, mají kratší zadní běhy a menší uši. Králík domácí se chová pro maso a kožky, případně pro vlnu. Plemena rozdělujeme podle užitkovosti na plemenná., masná a kožešinová (angorští králíci).…


Black pudding – vařený (Skotsko)

    Maso je nedílnou součástí naší výživy. Vyznačuje se vysokým podílem hodnotných bílkovin, vysokým obsahem vitamínů , minerálních látek a nenasycených mastných kyselin. Jedná se o zdravou a ceněnou potravinu, která skýtá mnoho variant způsobů přípravy. Rozmanitost druhů masa umožňuje široké uplatnění této základní potraviny v gastronomii celého světa.
    Znáte všechny druhy sýrů? Nejsou jen měkké a tvrdé, tučné a netučné… Sýrů je skutečně velmi mnoho a liší se od sebe nejen konzistencí, vzhledem a obsahem tuku. Velmi důležité jsou výchozí suroviny, způsob zpracování, doba i místo jejich zrání. Mnoho…
    Označení hovězí zahrnuje masa nejrůznějších jakostí. Kvalita masa je závislá na porážkovém věku skotu. Pokud je zvíře mladší než 15 měsíců, je chuť masa nevýrazná, zvířata starší než 2,5 roku mají maso tvrdé a tuhé. Mladé hovězí pochází z nedospělých jaloviček a býčků, je jemně vláknité a křehké,…
    Maso ovcí je vyhledávanou lahůdkou, zejména pokud pochází z mladých, půlročních jehňat. Na kvalitu a chuť masa má nemalý vliv krmení a místo chovu. Jehněčí má osobitou, intenzivní chuť. Maso jehňat pasoucích se poblíž mořského pobřeží má lehce slanou příchuť, prodává se jako „jehně ze slaných luk“.…


Ahle Wurst- fermentovaný, sušený

    Ryby z moří, oceánů, jezer, řek a potoků jsou oblíbené ve všech světových kuchyních. Ne každý kuchař má ale možnost koupit a připravit zcela čerstvé, právě ulovené ryby. Díky stále lepším podmínkám transportu a možnostem chladicí a zmrazovací…
    Nejrůznější druhy salámů nás provázejí snad každý den. Známe salámy trvanlivé i určené k rychlé spotřebě. Stejné je to i se šunkami - i těch je dnes k dostání mnoho druhů. Co který salám obsahuje, jak vybrat ten správný, který raději vůbec…
    Maso je nedílnou součástí naší výživy. Vyznačuje se vysokým podílem hodnotných bílkovin, vysokým obsahem vitamínů , minerálních látek a nenasycených mastných kyselin. Jedná se o zdravou a ceněnou potravinu, která skýtá mnoho variant způsobů přípravy…
    Jedná se o tmavou tlačenku vyrobenou z vepřové krve. Na řezu jsou kostičky tuku a velké kusy nakládaného jazyku a vepřového masa. Blok Ozorkowy je dl...


Přes 60800 receptů na jednom místě

     Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
    Luštěniny – nebo také luskoviny – jsou hrách, fazole, čočka a sója, patří mezi ně i stále více používaná cizrna. Pro člověka jsou luštěniny důležitým zdrojem mnoha látek a živin. Luštěniny obsahují poměrně velké množství vitamínů skupiny B a…
    Mléko a mléčné výrobky jsou velmi důležité složky výživy. Používají se k přímé konzumaci i ve studené a teplé kuchyni. V České republice se pod označením mléko prodává mléko kravské, ostatní druhy mléka - ovčí nebo kozí - a výrobky z nich musí být…
    Patří k nejstarším potravinám na světě. Med je hustý a lepkavý, obsahuje mnoho lehce stravitelných sacharidů. Vytvářejí ho včely, případně i jiný hmyz, sběrem a zahušťováním sladkých šťáv hlavně z nektarů květů a také z výměšků různého hmyzu – tzv.…
    Ovoce je důležitým zdrojem různých vitamínů, minerálů, vlákniny a mnoha dalších látek, které lidské tělo potřebuje. Zde najdete všechny základní a důležité informace snad o každém ovoci, které znáte. Zjistíte, jaké vitamíny obsahuje i jak prospívá…


Pečící forma obdélník 35x8cm - Ibili

    Mnoho druhů bylinek roste volně v přírodě, můžeme je také koupit v obchodech, kde se prodávají čerstvé i sušené. Jak ale bylinky prospívají lidskému organismu a co všechno obsahují, to ví jen málokdo. Mnoho druhů je možné využít i jinak, než jen k…
    Hub roste po celém světě mnoho různých druhů. V základu dělí na jedlé, nejedlé a jedovaté, které jsou pro značné množství prudkých jedů lidskému zdraví velmi nebezpečné. Jedlé obsahují velké množství různých vitamínů i minerálních látek a mají jen…
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Blood sausage je vepřové jelito. Existuje v různých variantách, výrobci se inspirují německou, britskou, polskou, francouzskou nebo jinou předlohou. Jedn&aa...
    Nejrůznější druhy salámů nás provázejí snad každý den. Známe salámy trvanlivé i určené k rychlé spotřebě. Stejné je to i se šunkami - i těch je dnes k dostání mnoho druhů. Co který salám obsahuje, jak vybrat ten správný, který raději vůbec nekupovat… to vše, a mnohem víc o snad všech uzeninách, které známe, najdete v této části Gastroslovníku. Možná se budete i trochu divit.


Bergsalami – fermentovaný, sušený

    Kůzlečí maso je světlejší, křehčí a má jemnější chuť než maso jehněčí. Má ale podobné aroma a připravuje se podobně jako jehněčí. Sezona kůzlečího masa začíná okolo Velikonoc. Koza patří k podčeledi koz a ovcí, za předka kozy domácí je pokládána divoce žijící koza bezoárová. Dnes se divoké kozy…
    Nevaječné, vaječné, pšeničné, žitné…nudle, fleky, kolínka, špagety… těstovin je tolik druhů, že to až chvílemi vypadá, jako by se v nich už nedalo ani vyznat. Ve skutečnosti to ale tak složité není. V těstovinách se velmi rychle vyznáte, když…
    Termínem ořechy označujeme mnoho různých plodů a semen. Všechny ořechy jsou zdrojem oleje a výživných látek důležitých pro lidský organizmus. Konzumují se čerstvé, sušené, naložené nebo pražené a solené. Většina druhů ořechů se používá také při…
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Maso velbloudů, buvolů, lam či alpak bývá v luxusních restauracích raritou. Bizoní a koňské maso se příležitostně na jídelníčku objevuje. Většina těchto zvířat patří k řádu sudokopytníků, z cca 220 různých druhů mají hospodářský význam zejména turovití – buvol, bizon a zubr, ale také domácí zvířata…

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00